TV Vásárlás Tippek 2. Rész Samsung

Írta electrovision 2019. January 30. 1 Vélemények

Miért Samsung?

 

Blog sorozatunkban bár nincs könnyű dolgunk, de megpróbálunk segítséget nyújtani, hogy könnyebben eligazodj a televíziók piacán és sikerüljön kiválasztani a hozzádillő masinát!
Milyen tévét válasszak? Melyik gyártó a jobb? Milyen méretű legyen? Smart vagy hagyományos? Full HD vagy Ultra HD Felbontás? Mit jelent az SUHD? Qled vagy OLED technológia? Melyik tévén van a legszebb kép?
Melyik bírja tovább? Melyik a legjobb TV? Az Olcsó vagy a drágább modell éri meg?

 

Milyen tv-t vegyek?

Tippek tőlünk, hogy a számodra legjobb készüléket válaszd!
2. Rész (Samsung)

Samsung

Ha igazi Samsung kedvelő vagy, akkor bizony mélyebbre kell nyúlni a zsebekben vásárlás során, cserébe viszont biztosan egy kiváló készüléket fogsz kapni.
Széria 5 - 6 - 7 - 8 - 9, avagy melyik sorozatot válasszam?!
Könnyen ki lehet találni hogy minél magasabb egy adott típus sorszáma annál jobb minőségű és annál több extrát tartalmaz.
Minden szériának vannak ismertető jelei, ami legtöbbször a felhasznált anyag és szín formájában mutatkozik meg.Az olcsóbb modellek nagy népszerűségnek örvendnek, mint minden más termék esetén.

Egy átlagos felhasználó vagy leendő vásárló számára nagy kavarodást szoktak okozni a típusszámok.Megpróbálunk egy kis segítséget nújtani a típuszámok jelmagyarázatához, az esetek többségében helytálló, de előfordul hogy eltérések lehetnek.
Nézzük meg tehát, hogyan kell értelmezni ezeket a kódokat!

Az első 2 szám mindig a méretet jelenti col-ban kifejezve.

Ezt egy vagy kettő betűjelzés követi ami azt mutatja meg, hogy ABC azaz időrendi sorrendben mikori sorozathoz tartozik a televízió (F-H-J-K-M-N...stb) és milyen technológiát
(Q = Qled, S = Super UHD, U = Ultra HD 4K Felbontás) használ.

Aztán ismét számokat láthatunk, hogy ne legyen olyan egyszerű a dolgunk. Az első szám a sorozatot jelöli, az ezt követő számok pedig a dizájnt, színt és az értékesítés célrégiót, országot jelölik.

Az új Q sorozat esetén pedig betűjelzés mutatja meg hogy a kijelző "C" Curved tehát Ívelt vagy "F" Flat, azaz Sík!
 

Példa:

 

49Q7C  (49 col méret, Qled technológia, 7-es széria és Curved azaz Ívelt kijelző) vagy

 

55mu7000 (55 col méret, M sorozat, Ultra HD felbontás, 7-es széria)

 

65Q8F (65 col méret, Qled technológia, Flat azaz sík képernyő, 8-as széria)

 

*Az "NU7" sorozat köszönő viszonyban sincs az egyel korábbi MU7-es sorozattal. Utóbbi sokkal jobb minőségű ahogyan a paraméterekből is jól látható, valamint letisztulabb dizájnnal rendelkezik.

 

Samsung 65NU7402 4K HDR Smart TV

5-os széria : Átlag felhasználásra, hagyományos tévézésre ajánlott.HD és Full HD felbontás, valamint 1-2 db HDMI és USB csatlakozó jellemző.
 Természetesen az USB nem dísznek van, tehát a letöltött filmjeinket,zenéinket vagy képeinket bármikor  megtekinthetjük a televízión.
 A Smart funkciók már bizonyos típusoknál elérhető, beépített Wi-Fi és akár 4 Magos Processzorral ellátott modeleket is gyártanak már ebben a szériában.
 
Ebben a kategóriában fellelhetőek a monitor méretű 61 cm-től egészen a 140 cm-ig terjedő tekintélyt parancsoló kijelzővel ellátott modellek is.
 Árkategória : 50.000  Ft - 140.000 Ft között.

 

6-os széria : A normál használaton felül már különböző Smart funkciók is megtalálhatók a készülékben.Több csatlakozó, beépített Wi-Fi és akár Ultra HD 4K Felbontás, valamint bizonyos modellekhez a Smart Control távirányító is tartozék!
2-3 HDMI és USB csatlakozás garantálja, hogy ne kelljen csrélgetnünk a csatlakoztatni kívánt eszközeinket.
Ívelt kijelzővel ellátott modelleket is kapunk viszonylag kedvező áron.Okostelefon támogatás és Élő adás rögzítése külső adathordozóra, Internetes böngésző és a már megszokott Youtube, Netflix, HBO GO és társai alkalmazások!

Szinte ma már csak 4 magos processzorral ellátott modelleket gyártanak valamint a HDR technológia sem hiányozhat a 4K felbontással rendelkező modellekből.
A legtöbben ezt választják, elérhető ár és jó minőség jellemzi.

Minden méretben elérhető : 102 cm-től akár 2m képátlóig.
Árkategória : 70.000  Ft - 300.000 Ft között.

*A cikk írása idején a 7-es széria váltotta fel a korábbi 6-os kategóriát, a műszaki paraméterek megegyeznek.

 

 

"Akár 10-15% árkülönbség is lehet egy azonos tudású és méretű LG és Samsung televízió között"

 

 

7-es széria : Az erős közép kategóriától a felső kategóriág készülnek modellek ebben a sorozatban. *(Az NU sozorat kivételével)
Itt már megjelnnek a előző funkciókon túl bizonyos kényelmet szolgáló újítások és a szembetűnőbb letisztulabb dizájn, extra csatlakozók és komolyabb műszaki paraméterek, valamint a jól ismert Connect ONE egység
(ez egy kis box, ami összeköttetésben áll a tévével, tulajdonképpen ez a készülék agya és ezen kaptak helyet a lényegesebb csatlakozók).
Erőteljesebb basszus, tisztább hangzás a kisebb széria számú modellekhez képest.

Samsung 55MU7002 4K HDR Smart TV


Akár 4-4 darab HDMI és USB csatlakozó is rendelkezésre áll a szórakoztató elektronika szerelmeseinek.Erőteljes 4 magos processzor és továbbfejlesztett HDR technológia gondoskodik arról, hogy a kép tiszta és folyamatos legyen.
Bizonyos modellek Szupervékony kivitelt (Super Slim) és Keretnélküli futurisztikus kialakítást kínálnak a legválogatósabbak számára.

A jelenlegi modellek a hagyományos LED kijelzőt vagy a Samsung mérföldkövének számító Qled kijelzőt kapják.Az utóbbi minőségben és árban is nagy ugrást jelent, cserébe viszont tűéles képet és mesés színvilágot kapunk a lehető legjobb kontrasztarány mellett.

Elérhető méretek : Régebben voltak 100 cm körüliek is, ma már azonban 124 cm az induló méret, ami felkúszhat egészen akár 2 méter feletti képátlóig is!
Árkategória : 100.000  Ft - 500.000 Ft között.

 

 

 

 

8-as széria : Megérkeztünk a felsőkategóriához, szinte minden korábban felsorolt funkció és kényelmi szolgáltatás elérhető.Ezek a készülékek műszaki paraméterei és kialakításuk a televíziózás csúcsát súrolják.(Az NU sozorat kivételével)
Kizárólag a legmodernebb technológiát és anyagot használják fel, hogy lenyűgözzék és meggyőzzék a potenciális vásárlót.Erre bizony szükség is van, hiszen mint a legjobb sportautók esetében, itt sem az átlagember a célközönség, hanem az ínyenc és válogatóssabb réteg.

Kompromisszumot nem kell kötnünk az biztos.Az aktuálisan legmodernebb kijelzőt kapják, magas képrfissítési értékek, nagyon magas kontraszt arány mellett teltebb színeket tapasztalunk.
Folyékony mozgás, tűéles kép és krisztálytiszta erőteljes hangzás bújik elő a letisztult dizájn mögül.Itt már megjelennek a 10 bites panellel ellátott modellek is, ezek milliárdnyi szín árnyalat előállítására képes kijelző változatok.

Elérhető méretek : 124 cm-től akár 2 méter felett.
Árkategória : 200.000  Ft - 1.000.000 Ft között.

 

Samsung 65Q7FN 4K QLED9-es széria : Igen, lehet még fokozni az előzőleg leírtakat! Ez széria 9, ahol minden évben a jelenleg elérhető legfejletebb technológia találkozik a művészi megoldásokkal tarkított kialakítással.Ha valaki csak a maximummal éri be és Samsung "szurkoló" akkor ez a tökéletes választás.
A korábbi 9-es sorozatú készülékek egyértelműen a prémium minőséget tükrözték és a legjobb televíziók közé sorolhatók.Ezeket ma már a QLED technológiás típusok váltották fel, melyek felveszik a versenyt az OLED kijelzős LG televíziókkal is.

Az említett szériában 2018-ban kizárólag a Qled kijelző 10 bites, tehát akár milliárdnyi színárnyalatot is előállítani képes változata kap helyet.Képminőségi index és képrfrissítés a maximum értékeken.Sok-sok extra kényelmi megoldás a kábelelvezetés és falra szerelhetőség szempontjából.

Szupervékony kialakítás és keret nélküli dizájn teszi még vonzóvá a sorozat szörnyetegeit.Akár 60W hangteljesítmény 4 csatornán keresztül mélynyomó társasága mellett!

Elérhető méretek : 140 cm-től akár 2 méter felett.
Árkategória : 300.000  Ft - 2.000.000 Ft között.

 

 

 

Foglaljuk össze :

 

  • Igazi letisztult dizájn és ergonómikus megoldások.
  • Vékony keret, kényelmes kábelelvezetés és elhelyezhetőség.
  • Connect ONE egység a minimalista megoldásokhoz.
  • Még mindig készülnek Ívelt kijelzővel ellátott modellek is.
  • Sok csatlakozó és minőségi hangzás.
  • A Qled kifogástalan képminőséget kínál.

 

Bízunk benne, hogy segíteni tudtunk a típusokat illetően és könnyebben eligazodtok a sorszámok erdejében.A döntés továbbra sem egyszerű.

A következő részben segtünk kiválasztani a megfelelő méretet és megnézzük a ma elérhető technológiák részleteit.

 

Írjátok le commentbe, hogy ti melyik gyártót favorizáljátok és miért! LG vagy Samsung?

1 Vélemények

Sebestyén István:
2021. April 12., 07:51:20 PM
Válasz

Az utolsó két Samsung TV-énk 43 és 50 colos volt az elsőt 5 a másodikat 4 év után dobhattam ki, mert nem volt gazdaságos a javíttatása. Természetesen tudom, hogy ma már a legtöbb háztartási gépet nem hosszú időre gyártják, de azért úgy gondolom, hogy egy vezető, egyik legdrágább márkának illene ettől hosszabb életűnek lenni. Az újabb és újabb típusokat telepakolják az átlag tv néző számára teljesen szükségtelen kütyükkel ami aztán jól megdrágítja. Azt hiszem most LG-re váltok. A Samsungnak melegebb színei vannak, míg az LG fekete színe jobb és talán élesebb képminősége van azonos kategória esetén.

Zl:
2021. May 28., 09:46:28 AM

Szia. LG-ről több helyről jót hallottam, több ismerős dicséri. Èn samu mellett döntöttem, remèlem nem hal be 4-5 év alatt

Hozzászólás...