TV Vásárlás Tippek 1. Rész LG

Írta electrovision 2018. December 19. 1 Vélemények

LG vagy Samsung?

 

Frissen induló Blog sorozatunkban bár nincs könnyű dolgunk, de megpróbálunk segítséget nyújtani, hogy könnyebben eligazodj a televíziók piacán és sikerüljön kiválasztani a hozzádillő masinát!
Milyen tévét válasszak? Melyik gyártó a jobb? Milyen méretű legyen? Smart vagy hagyományos? Full HD vagy Ultra HD Felbontás? Mit jelent az SUHD? Qled vagy OLED technológia? Melyik tévén van a legszebb kép?
Melyik bírja tovább? Melyik a legjobb TV? Az Olcsó vagy a drágább modell éri meg?

 

Milyen tv-t vegyek?

Tippek tőlünk, hogy a számodra legjobb készüléket válaszd!
1. Rész (LG)

 

Gyakran kapjuk a kérdést vásárlóinktól, hogy "LG vagy Samsung televíziót vegyek?" Mivel egyenlőre csak ezt a két márkát forgalmazzuk, így érdemben csak róluk tudunk hasznos információval szolgálni.

Nem szeretnénk egyik oldalra sem húzni, hiszen két vezető szórakoztató elektronikai gyártóról van szó, tehát a minőség garantált.Mindkét márka esetén lehetne pro és kontra jelzőket felsorolni, de alapvetően nincs értelme, mivel a legújabb innovációkat nekik köszönhetjük.
Ezek az innovációk az esetek többségében jól sikerülnek és a vásárlók igényeit megpróbálják maximálisan kielégíteni.

A Samsung nevéhez olyan technológiák fűződnek, mint a Connect ONE egység vagy a sokak által ismert Quantum Dot vagy más néven Qled technológia.

Az LG-nek pedig a mozis passzív Cinema 3D-t, a jól ismert IPS panelt és a méltán híres OLED technológiát köszönhetjük! Mindkét gyártó termékeit erősen ajánljuk, hiszen dobogós helyen állnak minden évben!

Nyilvánvalóan mindenki azt kérdezheti magában, hogy most akkor melyiknek van jobb képe? Melyiket éri meg megvenni? Melyik bírja tovább?
Az évek alatt sikerült néhány kevésbé észrevehető és szemmel jól látható, ám de viszonylag fontos részletet megfigyelni a két gyártó televízióit illetően.
Ezeket megpróbáljuk a lehető legegyszerűbben de ízekre szedve bemutatni a blog sorozat következő részeiben.

 

Az LG és Samsung készülékeik vezetik a piacot, hiszen a TV vásárlás során a legtöbb esetben rájuk esik választás!

 

LED TV Árak?!

 

Talán a többség számára ami a legfontosabb tényező egy tv vásárlás során, nem mást mint az ár!

Két azonos tudású készülék esetén az LG alacsonyabb árakat tud prezentálni, még a Samsung árai picit borsosabbak.Ez a különbség leginkább a magasabb 7-8 as szériától valamint 49" azaz 124 centiméteres képátlótól érzékelhető jobban.
Átlagosan mondhatjuk, hogy akár 20-30 ezer forint árkülönbség is megfigyelhető azonos tudású televíziók esetén.Ahogy pedig növekszik a méret, úgy az említett különbségek is egyre magasabbak lehetnek.

A félreértések elkerülése érdekében nem szeretnénk a Samsung fanokat felbőszíteni, mert brutálisan jó tévéket mutat be a gyártó minden évben, de egy picit lehetne még faragni az árakon!
2018-ra sikerült is, hiszen az NU7 –es sorozat a régi 6 os széria mintájára készült és az anyag költségek csökkenésének köszönhetően fel kell kötni a gatyáját a többi gyártónak!

Logikusan és joggal gondolsz most a következőre, miszerint ha valami drágább akkor jobb is.Több év tapasztalat után őszintén kijelenthetjük, hogy NEM minden esetben igaz.
Természetesen nem látunk bele az említett gyártók üzletpolitikájába és a gyártási folyamat részleteibe, csak találgatni tudunk mi lehet az oka az árkülönbségnek.
Valószínűleg a nagyobb marketing költségek,import és egyéb apróságok szépen összehozzák a számokat, ezt pedig a vásárlók meg is érzik.

 

LG Electronics

 

Az LG stabilan az élvonalban tudhatja magát, mind a tehnológiát és a dizájn-t figyelembe véve.Sokszor a kisebb vagy ismeretlen gyártók áraival vetekszik a jól megszokott magas minőség megtartása mellett!

Hibátlan választás lehet bármelyik modell és nem kell aggódnunk a márka megfizethetőségét illetően, mivel még mindig a legjobb ár/érték arányú televíziókat tudhatja magáénak a Dél-Koreai óriás vállalat.

Tehát ha nem tartozol egyik táborhoz sem, szereted a minőséget, de szeretnél spórolni, akkor mindenképpen az LG készülékeit ajánljuk!

Igen értem, de melyik típust? Ez a rengeteg szám és betű könnyen gondot okoz még a tapasztaltabb szórakoztató elektronika szerelmeseinek is tv vásárlás során.De lássuk csak, hogy is alakul egy-egy típusszám és milyen logika alapján válogathatjuk szét őket.

Az alapoktól a csúcsig, 5-től a 9-es sorozatig!Mint minden termék esetén, a magasabb számok jobb minőséggel kecsegtetnek, ez pedig az LG televíziók esetén különösen igaz!

Aki picit szemfülesebb, az rájöhetett hogy a típusszámok milyen logika alapján vannak felépítve.

Az első szám a képátlót jelenti col-ban kifejezve, a soron következő betűk pedig a felbontást
(L = HD vagy Full HD és U = UltraHD ) és az évjáratot jelentik (F-H-J-K).
Az ezt követő számok a dizájnt és a színt jeleölik, az utolsó karakterek pedig a régiót/országot ahová szánták az adott terméket.

Az 2017-18 SUHD televíziók esetén S jelölés előzi meg az évjáratot.(SJ vagy SK)

OLED televíziók esetén pedig 2016-tól már egyértelműen szerepel az oled kifejezés, a számozás pedig az évjáratot jelenti.
Típus jelölés : B – C – E – G – W ebben a sorrendben az alap modelltől a csúcsig.

Példa :

 

49UJ630V : (49 col képátló, UltraHD Felbontás, J széria, 6-os sorozat)

 

55SJ850V : (55 col képátló, Super UHD Felbontás, J széria, 8-as sorozat)

 

OLED55C8 : (Oled technológia, 55 col képátló, C széria, 2018-as évjárat)


4 és 5-os sorozat : Normál tv nézésre és USB adathordozón lévő multimédiás anyagok megtekintésére nagyszerűen megfelel.A szokásos 720p HD és 1080p Full HD felbontás egyaránt támogatott.Egyes modelleken 2db HDMI csatlakozó is megtalálható, valamint a digitalis műsor vételéhez szükséges DVB-T és DVB-C Tunerek és CI kártya modul (pl.: Mindig Tv,UPC vagy Digi kártya) befogadására is alkalmas.

Bizonyos típusoknál már megjelennek a Smart funkciók és a mai normáknak megfelelően elmaradhatatlan a beépített Wi-Fi.

Monitor méretű 55 cm-től az egészen tetszetős 124 cm-ig!
Árkategória : 40.000 Ft és 140.000 Ft között

 

LG 24LF450LG 43LH5100LG 49LK5900
KijelzőIPS LEDIPS LEDIPS LED
Képátló24 col - 61 cm43 col - 108 cm49 col - 124 cm
FelbontásHD Ready 1366 x 756Full HD 1920 x 1080Full HD 1920 x 1080
Képfrissítési Index300 Hz300 Hz1000 Hz
HangteljesítményVirtual Surround
2.0 Csatornás 10W
Virtual Surround 
2.0 Csatornás 10W
Virtual Surround Plus
2.0 Csatornás 10W
Smart FunkciókNemNemQuad-Core 4 Magos Processzor 
WebOS 4.0 - Böngésző - Youtube - Netflix..stb
Okostelefon Párosítás / Adás Rögzítése Külső Merevlemezre
Több száz Letölthető Applikáció az LG Content Store-ból
Wi-FiNemNemBeépített
BluetoothNemNemNem
HDMI Csatlazkozás1 db1 db2 db
USB Csatlakozás1 db1 db1 db
Egyéb CsatlakozásokAntenna / CI Modul / Fejhallgató
Komponens és Kompozit / Scart
Antenna / CI Modul / ScartLAN / Antenna / Műhold / CI Modul / Optikai kimenet /
RS 232C / Komponens és Kompozit
ExtrákTriple XD Engine (Képjavító Elektronika)  Dinamikus Színjavítás / Képvarázsló / Real Cinema 24pTriple XD Engine (Képjavító Elektronika)  Dinamikus Színjavítás / Képvarázsló / Real Cinema 24pHDR 10 PRO (Magas Dinamikatartomány) /
Color Master Engine (Képjavító Elektronika) / Felbontás Felskálázás / Dinamikus Színjavítás / Képvarázsló / Real Cinema 24p
Digitális TunerekDVB-T és DVB-CDVB-T és DVB-CDVB-T2 / DVB-C / DVB-S2
Méretek Talpon556 x 384.3x 140.6 mm976 x 621.7 x 208.7 mm1110 x 705 x 235 mm
Súly4.2 Kg8.1 Kg11.4 Kg
A termék adatlapjaLG 24LF450LG 43LH5100LG 49LK5900PLA
Piaci Ár50.000 Ft.-100.000 Ft.-130.000 Ft.-
Electrovision Ár35.000 Ft.-79.000 Ft.-109.000 Ft.-

 

6-os sorozat : A jó öreg WebOS operációs rendszer a bevált Smart TV szolgáltatásokkal fűszerezve.Itt már 3-4 HDMI és 2-3 USB csatlakozóval ellátot modellek is helyet kapnak.Ultra HD 4K felbontás és HDR technológia teszi még vonzóbbá az egyébként nagyon jó árfekvésű készülékeket.A sebesség különbség már jól érezhető a korábbi modellekhez képest a Quad-Core 4 magos processzornak köszönhetően.
Bluetooth és Magic Remote távirányító előkészítés a legtöbb típus esetén.A mai okos kütyükkel kompatibilis (telefon,tablet,pc és játék mód a konzol szerelmeseinek) és roppant egyszerűen csatlakoztatható.

Az internetes böngésző gördülékenyen használható, valamint a szinte mindenki által ismert Youtube, Netflix, HBO GO és egyéb alkalmazások tökéletesen egészítik ki a hagyományos tv műsorok kevésbé izgalmas hangulatát.

Készülnek a minőségi hatású fémes kialakítású, vékony kerettel ellátot és ívelt központosított talpú modellek is.
Ezt a sorozatot a tipukus “mindenkinek való és pénztárca kímélő” jelzőkkel illetnénk meg.
A legkedveltebb és legtöbbet eladott termékek csoportja ez.

Elérhető méretek : 80 cm-től egészen 190 cm-ig!
Árkategória : 75.000 Ft és 500.000 Ft között

 

LG 32LJ610 Smart LED TVLG 49UJ630 4K Smart TVLG 75UJ675 190 cm 4K Smart TV
KijelzőIPS LEDIPS LEDIPS LED
Képátló32 col - 80 cm49 col - 124 cm75 col - 190 cm
FelbontásFull HD 1920 x 1080Ultra HD 4K 3840 x 2160Ultra HD 4K 3840 x 2160
Képfrissítési Index1000 Hz1600 Hz2200 Hz
HangteljesítményVirtual Surround Plus
2.0 Csatornás 10W
Ultra Surround
2.0 Csatornás 20W
Ultra Surround
2.0 Csatornás 20W
Smart FunkciókDual-Core 2 Magos Processzor 
WebOS 3.5 - Böngésző - Youtube - Netflix..stb
Okostelefon Párosítás / Adás Rögzítése Külső Adathordozóra
Több száz Letölthető Applikáció az LG Content Store-ból

Quad-Core 4 Magos Processzor
WebOS 3.5 / Böngésző / Netflix / Amazon / Alkalmazások / Adás rögzítés külső merevlemezre (Digitális) / Timeshift (Idő eltolásos lejátszás) / Programozott felvétel / Mobilalkalmazás (LG TV Plus) / Vezeték nélküli egér és billentyűzet csatlakoztathatóság
Több száz Letölthető Applikáció az LG Content Store-ból

Quad-Core 4 Magos Processzor 
WebOS 3.5 / Böngésző / Netflix / Amazon / Alkalmazások / Multi View / Magic Mobile Connection / Magic Zoom / Adás rögzítés külső merevlemezre (Digitális) / Timeshift (Idő eltolásos lejátszás) / Programozott felvétel / Mobilalkalmazás (LG TV Plus) / Vezeték nélküli egér és billentyűzet csatlakoztathatóság
Több száz Letölthető Applikáció az LG Content Store-ból
Wi-FiBeépítettBeépítettBeépített
BluetoothNemBeépítettBeépített
HDMI Csatlazkozás3 db3 db4 db
USB Csatlakozás2 db2 db2 db
Egyéb CsatlakozásokLAN / Antenna / Műhold / CI Modul / Optikai kimenet
RS 232C / Komponens és Kompozit
LAN / Antenna / Műhold / CI Modul / Komponens / Optikai kimenetLAN / Antenna / Műhold / Optikai kimenet / Fejhallgató / CI Modul
 Komponens és Kompozit
ExtrákColor Master Engine (Képjavító Elektronika) / Felbontás Felskálázás / Dinamikus Színjavítás / Képvarázsló / Real Cinema 24pHDR 10 (Magas Dinamika Tartomány) / Active HDR - HDR és HLG Optimalizáló / HLG - Hybrid Log Gamma Technológia / 4K Felskálázás / Wide Color Gamut - Színtorzítás Mentes / HEVC Codec : 4K 60P, 4K 30P, 2K 60PMagic Remote Mozgás és Hangérzékelős távirányító
HDR 10 (Magas Dinamika Tartomány) / Active HDR - Dolby Vision / HLG - Hybrid Log Gamma Technológia / 4K Felskálázás / Wide Color Gamut - Színtorzítás Mentes / HEVC Codec : 4K 60P, 4K 30P, 2K 60P
Digitális TunerekDVB-T2 / DVB-C / DVB-S2DVB-T2 / DVB-C / DVB-S2DVB-T2 / DVB-C / DVB-S2
Méretek Talpon739 x 472 x 168 mm1110 x 705 x 235 mm1697 x 1038 x 368 mm
Súly5 Kg11.4 Kg44.3 Kg
A termék adatlapjaLG 32LJ610LG 49UJ630VLG 75UJ675V
Piaci Ár110.000 Ft.-150.000 Ft.-600.000 Ft.-
Electrovision Ár79.000 Ft.-119.000 Ft.-439.000 Ft.-

7-os sorozat : A korábban említett funkciók mind jelen vannak egy picit felturbózva.Ez alatt annyit kell érteni, hogy nem lesz hiány a csatlakozókat és sebességet illetően.Itt már tartozék a közkedvelt Magic Remote távirányító a könyebb kezelhetőség érdekében.

Letisztult formatervezés, minőségibb anyag felhasználás és erősebb, tisztább hangzás.Néhány típus esetén Harman Kardon járul hozzá, hogy meglegyen a mozi élmény, ami természetesen nem veszi fel a versenyt egy hangprojektorral vagy házimozival, de érezhető a különbség.

Magas képfrissítési értékek és kontrasztarány jellemzi a sorozatot, egy igazi felső közép kategória azoknak akik nem szeretik az átlagost, hiszen válogathatnak 108 cm-től akár a 2 méteres kijelzővel ellátott modellek közül is.
Árkategória : 130.000 Ft és 700.000 Ft között

 

8-as sorozat : Itt kapnak helyet a felső kategória versenyzői.Az SUHD kifejezéssel gyakran találkozhatunk ebben a katerógiában.Extra csatlakozók, magas képfrissítési értékek és akár Nano Cellás kijelző.Ennek köszönhetően nagyszerű kontrasztarányt és mély színekkel tarkított éles képet kapunk a megfelelő digitális tartalmak esetén.

Akár Cinema Screen keretnélküli kialakítás és szupervékony dizájnnal készült modelleket fedezhetünk fel.Egyes típusok akár 40W hangteljesítményre is képesek Dolby Atmos támogatással.
Minden korábbi plusz funkció és szolgáltatás elérhető, a legfejlettebb HDR Dolby Vision és 60 kép/másodperces 4K jelátvitel a mozi szerelmeseinek.

Elérhető méretek : 124 cm-től 2 m-ig
Árkategória : 180.000 Ft és 1.000.000 Ft között

 

LG 43UJ701V 4K Smart TVLG 55SJ850V Nano Cellás SUHD TV
KijelzőIPS LEDIPS Nano Cella
Képátló43 col - 108 cm55 col - 140 cm
FelbontásUltra HD 4K 3840 x 2160SUHD 4K 3840 x 2160
Képfrissítési Index1900 Hz2800 Hz
HangteljesítményHarman Kardon
2.0 Csatornás 20W
Harman Kardon
2.2 Csatornás 40W
Smart FunkciókQuad-Core 4 Magos Processzor
WebOS 3.5 / Wi-Fi / Böngésző / Netflix / Amazon / Alkalmazások / LG Smart World / Multi View / Magic Mobile Connection / Magic Zoom / Adás rögzítés külső merevlemezre (Digitális) / Timeshift (Idő eltolásos lejátszás) / Programozott felvétel / Mobilalkalmazás (LG TV Plus) / Vezeték nélküli egér és billentyűzet csatlakoztathatóság
Több száz Letölthető Applikáció az LG Content Store-ból

Quad-Core 4 Magos Processzor
WebOS 3.5 / Böngésző / Netflix / Amazon / Alkalmazások / Adás rögzítés külső merevlemezre (Digitális) / Timeshift (Idő eltolásos lejátszás) / Programozott felvétel / Mobilalkalmazás (LG TV Plus) / Vezeték nélküli egér és billentyűzet csatlakoztathatóság
Több száz Letölthető Applikáció az LG Content Store-ból

Wi-FiBeépítettBeépített
BluetoothNemBeépített
HDMI Csatlazkozás4 db4 db
USB Csatlakozás2 db3 db
Egyéb CsatlakozásokLAN / Antenna / Műhold / Optikai kimenet / Fejhallgató / CI Modul
 Komponens és Kompozit
LAN / Antenna / Műhold / CI Modul / Komponens /
Fejhallgató / Optikai kimenet
ExtrákHDR 10 (Magas Dinamika Tartomány) / Active HDR - HDR és HLG Optimalizáló / HLG - Hybrid Log Gamma Technológia / Ultra Luminance (Ultra fényerő) / 4K Felskálázás / Local Dimming (Helyi fényerő szabályozás) / Wide Color Gamut - Színtorzítás Mentes / HEVC Codec : 4K 60P, 4K 30P, 2K 60PMagic Remote Mozgás és Hangérzékelős távirányító
HDR 10 + HDR Super Dolby Vision (Magas Dinamika Tartomány) / Aktív HDR és HLG / Dinamikus Színjavíás / Billion Rich Colors (Milliárdnyi szín) / Ultra Luminance (Ultra fényerő) / 4K Felskálázás / Local Dimming (Helyi fényerő szabályozás) / 3D Color Mapping (Színtorzítás mentes) / HEVC Codec : 4K 60P, 4K 30P, 2K 60P
Digitális TunerekDVB-T2 / DVB-C / DVB-S2DVB-T2 / DVB-C / DVB-S2
Méretek Talpon974 x 630 x 235 mm1229 x 763 x 245 mm
Súly10.5 Kg19.6 Kg
A termék adatlapjaLG 43UJ701VLG 55SJ850V
Piaci Ár160.000 Ft.-300.000 Ft.-
Electrovision Ár125.000 Ft.-259.000 Ft.-

 

9-as sorozat : Csak a legmodernebb Super UltraHD készülékek és a jól ismert OLED televíziók férnek be az elit csoportba.Az LG legfrissebb technológiai és kényelmi újításait kapjuk meg a legexkluzívabb formatervezéssel.Papírvékony és keretmentes kijelzők, az elérhető legmagasabb képfrissítési értékek, tűéles kép és élethű színek várázsolják el a nem átlagos vásárlót.

10 bites, milliárdnyi színárnyalatot megjeleníteni képes modellek, a tökéletes fekete és ragyogó fehér színek mögül előbújnak a soha nem látott minőségű képkockák.
A televíziózás Forma 1 –es versenyéhez érkeztünk, nincs tovább.Az elégedettség garantált.

A legkisebb elérhető méret a 140 cm, de nem kell aggódni a maximalistáknak sem, mert készülnek 2m feletti modellek is!
Árkategória : 270.000 Ft és 2.500.000 Ft között

 

 LG 55C8 OLEDLG 65B7V OLED
Kijelző4K OLED4K OLED
Képátló55 col - 140 cm65 col - 165 cm
FelbontásUltra HD 4K 3840 x 2160Ultra HD 4K 3840 x 2160
Képfrissítési IndexAzonnali Válaszidő / ElmosódásmentesAzonnali Válaszidő / Elmosódásmentes
HangteljesítményDolby Atmos 40 Watt  2.2 CsatornásDolby Atmos 40 Watt  2.2 Csatornás
Smart Funkciókα9 Intelligens 4 Magos Processzor
Minden elérhető szolgáltatás
Quad-Core 4 Magos Processzor
Minden elérhető szolgáltatás
Wi-FiBeépítveBeépítve
BluetoothBeépítveBeépítve
HDMI Csatlazkozás4 db4 db
USB CsatlakozásUSB 2.0 : 2db és USB 3.0 : 1dbUSB 2.0 : 2db és USB 3.0 : 1db
Egyéb CsatlakozásokLAN / Antenna / Műhold / Optikai Kimenet / Fejhallgató / CI Modul Komponens és KompozitLAN / Antenna / Műhold / Optikai Kimenet / Fejhallgató / CI Modul Komponens és Kompozit
ExtrákCinema HDR(Magas Dinamika Tartomány) / Frequency based Sharpness Enhancer - Élesség Javító / Color Prime Perfect (Tökéletes Színek) / OLED Black (Tökéletes Fekete / Billion Rich Colors (Milliárdnyi Színárnyalat / Enhanced Dynamic Tone Mappng (Színtorzítás Mentes)HDR Dolby Vision (Magas Dinamika Tartomány) / Color Prime Perfect (Tökéletes Színek) / OLED Black (Tökéletes Fekete) / Billion Rich Colors (Milliárdnyi Színárnyalat) / 3D Color Mapping (Színtorzítás Mentes)
Digitális TunerekDVB-T2 / DVB-C / DVB-S2DVB-T2 / DVB-C / DVB-S2
Méretek Talpon1228 x 757 x 230 mm1451 x 887 x 282 mm
Súly19.1 Kg24.5 Kg
A termék adatlapjaLG OLEDC8PLALG OLED65B7
Piaci Ár550.000 Ft.-800.000 Ft.-
Electrovision Ár409.000 Ft.-629.000 Ft.-

 

Ezért válaszd az LG televízióit :

  • Kiváló ár/érték arány még a csúcskategóriás készülékek esetén is.
  • Egyszerű és könnyen használható, gyors menürendszer.
  • Az IPS panel még mindig a legjobb betekintési szöget adja.
  • Nano Cellás kijelző és művészi formatervezés.
  • A WebOS rendszer a vásárlók kedvence
  • Az OLED technológia verhetetlen képminőséget kínál.

TV Vásárlás 2. Rész : Samsung <-

1 Vélemények

Óvári Tamás:
2020. December 25., 10:32:56 AM
Válasz

A távirányító egy katasztrófa. A kurzor önállóan bolyong a képernyőn. Nincs magyar nyelvű használati utasítás.egyetemi végzettség kell hozzá PHD támogatással ,mind ez a mars meghódítása korában.A ttovábbiak nem sajtó képesek!Bocs!

Hozzászólás...